18 Aralık 2014 Perşembe

NECİP BEY VE YAKINLARINA AİT ÇAL MEZARLIĞINDAN GÖRSELLER / Atila Girgin
















ÇAL MEZARLIĞI VE BAZI RAHMETLİ YAKINLARIMIZ

Bir sevgili öğretmenimizin söylemiyle başlamak isterim paylaşıma. 
MEZARLIKLAR-“ RUHANİ DÜNYAYA AÇILAN KAPILAR”’ dır derdi konusu ve yeri geldiğince SEVGİLİ ÖĞRETMENİM.

Bir an da olsa başka dünyalara gidebiliyorsak oralara olan ziyaretlerimizde, bu söylem, işlevini görüyor demektir. 
Gerisi ayrıntı.
Sevgili dostlar, bu fotoğraf albümü 2014 yılı Kasım ayındaki Çal ziyaretimizde çekilen fotoğraf kareleriyle oluşturuldu. 
Yıllar sonra bu arşivin, tarihin derinliklerinden günümüze uzanan zaman kesitine tanıklık yapacağına yürekten inanıyorum. Bu albüme konu sevgili büyüklerimiz, Çal Kuvvayı Milliyesi heyeti Başkanlarından Necip ağa, nam-ı diğer Fabrikacı Necip, biraderi Sadık Ağa, Necip ağa evlatları Emin ve Havva DEDA, Sadık ağa evladı ve Çal Belediyesi eski Başkanlaeından Abdurrahman DEDA ve evladı İsmet DEDA, Çal Belediyesi eski Başkanlarından Ahmet ÇÖKELEZ'e ait gömütlerin görsellerini içermektedir. 

Sonsuzluğa uğurladığımız bu sevgili büyüklerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz. Işıklar içerisinde uyusunlar. Anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Biliyor ve inanıyorum ki, yaşandığı dönemlerin sessiz tanıkları olan bu görseller bizler için önem arz etmekle birlikte, bir döneminde tanıklığını yapmaktadırlar. 
Keşke zaman tünelinde geriye doğru bir gezi olası olsa da, o zaman dilimine, oralara bir uzanıversek, onların tanıklıklarından yararlanabilsek. 
Sevgili dostlar, fotoğraf karelerindeki kimlerin kim olduğu inanınki pek önemli değil. Zaman adlı çizginin o değişik noktalarına götürebiliyorsa sizleri, asıl olan da bu zaten. 
Sizlerde bir zaman kesitini, bir anıyı, bir dönemin coşkusunu, hüznünü yada önemsediğiniz herhangi bir algıyı bir an için canlandırabiliyorsa bu fotoğraf kareleri, kendisinden beklenen işlevi yerine getirmiş demektir.

Dostluk ve esenlik dileklerimle. Yaşamda her şey gönlünüzce olsun sevgili dostlar. Dost kalın, dostlukla kalın.

Hiç yorum yok: